İZMİR / TORBALI - Halk Eğitimi Merkezi

Sıkça Sorulan Sorular

Kurslar Nasıl Açılır?

Okuma yazma ve unutulmaya yüz tutmuş el sanatları dışındaki tüm kurslar 12 kişilik bir grubun oluşması ile düzenlenir. Unutulmaya yüz tutmuş el sanatları, engelliler, hükümlü ve tutuklular ile risk altındaki kişilere yönelik düzenlenecek kurslarda 12 kişilik sayı aranmaz.

Kurslar Nerede Düzenlenir?

a) Merkez binalarında,

b) Ceza infaz kurumları ve tutukevlerinde,

c) İl, ilçe, belde, köy ve mahallelerde eğitim için sağlanan yerlerde,

ç) Rehabilitasyon merkezlerinde,

d) Kamu veya özel kuruluşlara ait yerlerde,

e) Örgün eğitim, öğretim kurumlarına ait binalarda,

f) Gezici olarak hazırlanan mobil eğitim araçlarında,

g) Merkezlerce uygun görülen diğer yerlerde düzenlenir.

Kurslara Nasıl Başvuru Yapılır?

Kurslara kayıt olmak için merkezimize gelerek ya da internet üzerinden "Kurs Ön Başvurusu" bölümündeki ön kayıt formunu doldurarak başvuru yapabilirsiniz.

Kurslara Ne Zaman Kayıt Olabilirim?

Kurslara yılın 12 ayı ön kayıt yaptırabilirsiniz. Kurs açılma aşamasına geldiğinde başvuran kursiyerlere telefon ya da sms ile bilgi verilir.

Kurslara Devam Zorunlu mudur?

Her türlü kursa devam zorunluluğu vardır. Toplam kurs saatinin 1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gü´den ( 80 saat – 4 saatlik bir planlama da) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez.

Kurs modülleri sonunda yapılan sınavda başarısız olan öğrencilere de belge verilmez.

Kursta bazı modüllerin sınavlarına girdim, fakat devamsızlıktan kaldım. Aynı kursa tekrar yazıldığımda aynı modüllerden sınava girecek miyim?

Kurs süresi boyunca sınavlardan aldığınız notlar e – yaygın sistemine kaydedilir. Aynı kursa tekrar yazıldığınızda girdiğiniz modüllerden muaf olunur. Farklı bir halk eğitim merkezinde aynı uygulama sağlanır.

Başvurduğum kursun toplam saat ya da modül saati vb. bilgilerine nereden ulaşabilirim?

Site üzerinde yer alan Kurslarımız menüsü altında yer alan seçeneklerden ulaşabilirsiniz.

Ya da http://hbogm.meb.gov.tr/modulerprogramlar/ sitesinde de kurs programlarına dair ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Başvurmuş olduğum kurs ne kadar sürede bitecek?

Kursların bitiş tarihleri planlamaya göre değişir. Örneğin; 120 saatlik bir kurs hafta içi günlük 6 saatten planlanırsa 4 hafta da bitmiş olur.

Yayın: 20.08.2017 - Güncelleme: 22.08.2017 23:16 - Görüntülenme: 1004